niedziela, 29 listopada 2009

"Schabowe" z mortadeli

Składniki:
- mortadela lub inna tania gruba kiełbasa
- jajko
- bułka tarta
Wykonanie:
Plasterki mortadeli moczyć w jajku, panierować w bułce i smażyć.

2 komentarze:

  1. mmmm... smaki dzieciństwa!
    zawsze to uwielbiałam i prosiłam mamę o zrobienie tego na obiad. a ona się dziwiła, że wolę tanią mortadelę zamiast schabowego :D
    to jest pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Tylko 1 przepis z mortadelą na cały blog? Wszak to w zasadzie prawie to samo co parówka, tylko w nieco większym "kalibrze" lecz podobnej cenie. A propos tego "kalibru" to największy oczywiście widziałem we Włoszech! Rzekł byś : "Gruba Berta" :-)
    A ja raz na "ruski rok" walę średniej grubości plastry na patelnię z tłuszczem (nigdy RAKOTWÓRCZĄ margaryną!) i opiekam z obu stron. Ortodoksyjnie kryzysowo, bez panierki i jajka. Za zaoszczędzoną kasę kupuję coś do popicia w postaci PERŁY Export i choć mortadela nasza, a Perła to nie Birra Moretti, czuję się jak Padrone :-) !
    Pies

    OdpowiedzUsuń