Kuchnia turecka. Turcja to taki islamski reżim, który w wolnej chwili dokonuje czystek etnicznych na Kurdach. Szerszej publiczności, dzięki Kadiro Nurmanowi, znana raczej z kebsów, ale z miasta, z którego wspomniany pochodził, czyli Istambułu, wywodzi się też inny street food.
Składniki:
- jakieś burgery
- przecier pomidorowy
- czosnek
- bułki do burgerów
Wykonanie:
Burgery smażymy.
Czosnek wyciskamy, podsmażamy chwilę na oleju i dodajemy przecieru. Sosu nie może być za dużo.
Wkładamy bułki do sosu i chwilę gotujemy, żeby trochę nasiąkły.
Wkładamy burgera między buły i polewamy pozostałym sosem.
Czosnek wyciskamy, podsmażamy chwilę na oleju i dodajemy przecieru. Sosu nie może być za dużo.
Wkładamy bułki do sosu i chwilę gotujemy, żeby trochę nasiąkły.
Wkładamy burgera między buły i polewamy pozostałym sosem.

Jak się nie: UŚWINIĆ? Jedząc prezentowany na foto BADZIEW !!!
OdpowiedzUsuńZrób Pan fotkę "facjaty" po degustacji "tego", to się frekwencja na blogu ruszy :-)
Pies
Nie da się nie uświnić :)
Usuń