piątek, 1 marca 2019

Makaron po "wietnamsku" z łodygą brokuła

Ostatnio w wyniku zbiegu różnych okoliczności wpadł mi w ręce brokuł, ale o niezbyt już zielonym kolorze, czyli raczej żółtym. Nic straconego, bo łodyga, pod względem żywieniowym jest bardziej wartościowa niż różyczki, które spokojnie możecie usunąć. 
Nie wiem na ile sam przepis jest wietnamski, raczej mało, ale na pewno jest zrobiony w stylu budek z, nazwijmy to, orientalnym jedzeniem.

Składniki:
- łodyga brokuła
- makaron spaghetti
- mąka ziemniaczana 
- czosnek w proszku


Wykonanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 
Brokuł obieramy, kroimy w półplasterki i smażymy. Podlewamy lekko wodą i chwilę dusimy. Dodajemy łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozpuszczoną w połowie szklanki wody. i chwilę gotujemy.
Doprawiamy czosnkiem i dodajemy makaron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz