niedziela, 23 lutego 2014

Rajma

To danie kuchni indyjskiej rozpocznie cykl co można zrobić z dwóch najbardziej popularnych, wartościowych, tanich, marketowych produktów jakimi są ryż i czerwona fasola. Kolejne przepisy jakie umieszczę będą modyfikacjami na bazie tychże. Zapytacie może dlaczego na kryzysowym blogu są dania kuchni indyjskiej, gdzie widzimy po restauracjach, że są one dość drogie, nawet 50% droższe niż inne dania? Odpowiedź jest prosta, zgodnie z prawami rynku dania w restauracjach kosztują tyle ile klient jest skłonny za nie zapłacić :)
Rajma to dość popularne danie składające się z ryżu i czerwonej fasoli w sosie z dodatkiem orientalnych przypraw. W zasadzie kupując ryż i fasolę w puszce mamy prawie wszystko. Brakuje nam tylko przypraw. Najtańsza i najbardziej popularna będzie curry.

Składniki:

- biały ryż
- czerwona fasola
- curry


Wykonanie:
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Fasolę wlewamy wraz z zalewą do garnka i doprawiamy słuszną porcją curry. Gotujemy i podajemy z ryżem.

Warzywa Strączkowe - edycja zimowa 2014

2 komentarze: