poniedziałek, 9 grudnia 2013

Yakisoba i KONKURS

Yakisoba to egzotyczna nazwa, która oznacza dosłownie smażony makaron. Choćby taki z zupki tak zwanej "chińskiej". Czyli najtańsze ich źródło. Do tego kiełki, które szybko się psują więc bardzo często można znaleźć je po cenie obniżonej.

Składniki:
- makaron z zupki
- kiełki
- sos sojowy do sushi - jest tańszy bo rozrzedzony :) ewentualnie przyprawa do zup w płynie


Makaron zalewamy wodą i odstawiamy w spokojne miejsce. Kiełki smażymy na mocno rozgrzanym oleju, zalewamy sosem i dodajemy makaron. Podsmażamy chwilę i gotowe.

Przy okazji przypominam o konkursie. jeszcze tylko tydzień na nagrody czekają :)

2 komentarze:

  1. najlepiej smakuje z curry i sosem sojowym : ) Moje ulubione danie. Popisowe :)

    Magda

    OdpowiedzUsuń
  2. Już po świętach, teraz trzeba trochę o siebie zadbać, prosimy o przepisy dietetyczne :)

    OdpowiedzUsuń