Yakisoba to egzotyczna nazwa, która oznacza dosłownie smażony makaron. Choćby taki z zupki tak zwanej "chińskiej". Czyli najtańsze ich źródło. Do tego kiełki, które szybko się psują więc bardzo często można znaleźć je po cenie obniżonej.
Składniki:
- makaron z zupki
- kiełki
- sos sojowy do sushi - jest tańszy bo rozrzedzony :) ewentualnie przyprawa do zup w płynie
Makaron zalewamy wodą i odstawiamy w spokojne miejsce. Kiełki smażymy na mocno rozgrzanym oleju, zalewamy sosem i dodajemy makaron. Podsmażamy chwilę i gotowe.
Przy okazji przypominam o konkursie. jeszcze tylko tydzień na nagrody czekają :)
najlepiej smakuje z curry i sosem sojowym : ) Moje ulubione danie. Popisowe :)
OdpowiedzUsuńMagda
Już po świętach, teraz trzeba trochę o siebie zadbać, prosimy o przepisy dietetyczne :)
OdpowiedzUsuń