wtorek, 21 grudnia 2010

Ziemniaki po flamandzku

Tak, wiem. Bardzo kaloryczne. Niemniej jednak sroga zima za oknem więc kilka kalorii więcej zostanie na pewno doskonale spożytkowane.

Składniki:
- ziemniaki
- cebula
- natka pietruszki
- wiórki sera
Wykonanie:
Ziemniaki pokroić w cząstki lub talarki i smażyć na głębokim oleju. Odcedzić kłaść do żaroodpornego naczynia przekładając cebulą, pietruszką i serem jeśli chcemy, aby lepiej nam się to wszystko trzymało. Posypać na wierzch serem i zapiec.

5 komentarzy:

  1. a gdzie ja seler w hiszpani dostane....

    OdpowiedzUsuń
  2. ups przeczytalam selera ahahah

    OdpowiedzUsuń
  3. fajnie ze jestes w hiszpanii, my jestesmy w polsce ale za to mamy seler

    OdpowiedzUsuń
  4. Co więcej, mamy nawet pasternak! ;D

    A pomyłka w czytaniu pewnie wzięła się stąd, że automatycznie po pietruszce spodziewamy się selera :)

    Ziemniaczki zadziwiające - nie dość, że smażone, to jeszcze pieczone. Mnie wydają się kuszące, moja wątroba jest sceptyczna, muszę ponegocjować z nią ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Lepiej jak upieczesz ziemniaki z cebulą w żaroodpornym naczyniu, wyjdzie dużo zdrowiej, jedynie co to trzeba dłużej czekać

    OdpowiedzUsuń