Tak, wiem. Bardzo kaloryczne. Niemniej jednak sroga zima za oknem więc kilka kalorii więcej zostanie na pewno doskonale spożytkowane.
Składniki:
- ziemniaki
- cebula
- natka pietruszki
- wiórki sera
Wykonanie:
Ziemniaki pokroić w cząstki lub talarki i smażyć na głębokim oleju. Odcedzić kłaść do żaroodpornego naczynia przekładając cebulą, pietruszką i serem jeśli chcemy, aby lepiej nam się to wszystko trzymało. Posypać na wierzch serem i zapiec.

a gdzie ja seler w hiszpani dostane....
OdpowiedzUsuńups przeczytalam selera ahahah
OdpowiedzUsuńfajnie ze jestes w hiszpanii, my jestesmy w polsce ale za to mamy seler
OdpowiedzUsuńCo więcej, mamy nawet pasternak! ;D
OdpowiedzUsuńA pomyłka w czytaniu pewnie wzięła się stąd, że automatycznie po pietruszce spodziewamy się selera :)
Ziemniaczki zadziwiające - nie dość, że smażone, to jeszcze pieczone. Mnie wydają się kuszące, moja wątroba jest sceptyczna, muszę ponegocjować z nią ;)
Lepiej jak upieczesz ziemniaki z cebulą w żaroodpornym naczyniu, wyjdzie dużo zdrowiej, jedynie co to trzeba dłużej czekać
OdpowiedzUsuńKtoś to zrobił przede mną 24 lata wcześniej!
OdpowiedzUsuńPo "kie licho' tak kombinować!?
Lekko domyślam się (o co chodziło autorowi) co z tym smażeniem na głębokim tłuszczu. Tylko to już NIE JEST KUCHNIA KRYZYSOWA!
Nie chcę być "total bezwzględnym" recenzentem :-) nie po to tu POŚWIĘCAM mój prywatny czas, aby komuś dokopać. Przedmówcy mają sporo racji (nie znam onych anonimowych). Czas wykonu, też ważny.
Zresztą komu ja to piszę :-) ?
Tak czy siak, po tylu latach czas na reaktywację!
Tu błędy "młodości" są do naprawienia, w życiu niestety to niemożliwe.
Pies