Składniki:
- kapusta
- cebula
- ziemniaki
- mąka
Wykonanie:
Kapustę kroimy i dusimy w małej ilości wody. Kiedy trochę zmięknie dodajemy pokrojonych w kostkę ziemniaków. Dusimy do momentu aż ziemniaki zmiękną dolewając od czasu do czasu trochę wody. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy, a następnie dosypujemy mąki i zasmażamy. To dodajemy do garnka z kapustą i ziemniakami i chwilę dusimy.
ciekawe :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam takiego dania. Ciekawe jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńSmak nie jest jakiś wyszukany, ze względu na brak takowych składników, ale dobre :)
OdpowiedzUsuńa u mnie parzybroda zamiast z ziemniakami to z marchewką, przychylam się do teorii niecierpliwości :)
OdpowiedzUsuńnazwę ma świetną
OdpowiedzUsuńWitaj :)
OdpowiedzUsuńChciałam Cię zaprosic do konkursu który zorganizowałam na swoim blogu :) Można wygrac fajne gadżety i kosz pysznosci. Wszystkie informacje znajdziesz u mnie:
http://gotowaniecieszy.blox.pl/html
Pozdrawiam i zapraszam do zabawy :)