wtorek, 3 sierpnia 2010

Waniliowy ryż

Kolejna szybka opcja na upały. Coś pomiędzy lodami, a obiadem :)

Składniki:
 - ryż
 - serek homogenizowany
Wykonanie:
Ryż gotujemy i studzimy, a następnie mieszamy z serkiem homogenizowanym. Ja użyłem waniliowego, ale ciekawy efekt dadzą połączenia różnych smaków, niekoniecznie dobrze wymieszanych. wtedy naturalnie potrawa zmieni nazwę :)

5 komentarzy:

  1. dać homo naturalny, wiórki kokosowe i nerkowce. mniamć, polecam; )

    OdpowiedzUsuń
  2. nerkowce raczej ciężko skojarzyć z kryzysem:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nam to dawali ze śmietaną albo słodką śmietanką, cukrem i cukrem wanilinowym jak byłam dzieckiem. Najlepszy do tego ryż krótkoziarnisty, taki jak do zupy mlecznej, a jeszcze zamiast na wodzie, można na mleku ugotować.
    Na tej diecie, którą teraz stosuję, to mi się oczy świecą do wszystkiego takiego ciapciato - słodkiego, bo akurat tego mi nie wolno, ale normalnie to nie lubię ;) Jaki człowiek przekorny jest :D

    OdpowiedzUsuń