wtorek, 1 grudnia 2009

Kotlet jajeczny

Składniki:
- jajko
- bułka tarta
Wykonanie:
Jajko wymieszać z bułką tartą, uformować kotlet i usmażyć.

4 komentarze:

  1. To jajko do wymieszania z bułką tartą to na surowo? Czy ugotowane jakoś zetrzec i wtedy z bułką?

    OdpowiedzUsuń
  2. Jajko surowe. Konsystencja zależy od upodobań, jednak musi być gęsta na tyle, żeby można było uformować kotlet.

    OdpowiedzUsuń
  3. Kurde ta potrawa to trochę desperacja :):)... no ale spoko w kryzysie chyba zrozumiała :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Żadna desperacja. Gdy robię schabowe i zostanie mi trochę rozmąconego jajka to szkoda wyrzucić - dosypuję bułkę tartą, mieszam i po usmażeniu jest tzw. oszukany kotlet :) W czasie kryzysu się sprawdza. Dobrym pomysłem są też kotlety z mortadeli pokrojonej w grubsze plastry w panierce z jajka i bułki tartej. Na koniec do autora strony - ma Pan dużo ciekawych pomysłów. Czekam na więcej :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń