czwartek, 24 grudnia 2009

Groch z kapustą

Specjalne wigilijne wydanie. Groch z kapustą trochę inaczej.

Składniki:
- groch
- majeranek
- kapusta kiszona
- czerstwy chleb
Wykonanie:
Chleb kroimy na kostki i podsmażamy na grzanki. Groch moczymy przez noc w wodzie i gotujemy do miękkości. Rozgniatamy, mieszamy z grzankami i dodajemy trochę majeranku. Kapustę kroimy, gotujemy  lub smażymy i podajemy z grochem.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam groch z kapustą, u mnie już poszło pół garnka na obiad... Robię bez chleba. Wesołych Świąt :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chciałem zrobić w takiej wersji, aby mogło być również głównym daniem poza wigilijnym stołem.
    Wesołych Świąt :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja nigdy nie jadłam..a wegańskie :)

    OdpowiedzUsuń