Wyjątkowo kryzysowe, bo zasadniczo wyrzucane jako odpad, czyli łodygi brokułu, które idealnie nadają się do kuchni azjatyckiej, dlatego tak trochę na taką modłę zrobiłem danie z makaronem ryżowym, którego rodowód jest równie kryzysowy, bo w Tajlandii był tańszym odpowiednikiem ryżu.
Wygląda jak makaron z frytkami, ale smakuje jeszcze lepiej :)
Składniki:
- łodyga brokułu
- ketchup
- przyprawa do kuchni chińskiej
- makaron ryżowy
Wykonanie:
Łodygę obieramy i kroimy w podłużne kawałki.
Podsmażamy.
Dodajemy trochę ketchupu, wody i przyprawy do kuchni chińskiej.
Podajemy z makaronem ryżowym.
Podsmażamy.
Dodajemy trochę ketchupu, wody i przyprawy do kuchni chińskiej.
Podajemy z makaronem ryżowym.
.png)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz