piątek, 28 czerwca 2024

Boczniaki w sosie pomarańczowym

Wpis z cyklu "smutne jedzenie w pracy". Jakby ktoś nie wiedział, to taki antytrend, gdzie pokazujemy, jak wygląda jedzenie przygrzewane w pracy. Moje miało kształt prostokątny, bo takie wyszło z pojemnika (zaznaczyłem obrys), ale lekko rozłożyłem, dzięki czemu wygląda jak podpaska ze skrzydełkami :)

Boczniaki mi urosły. To już trzeci rzut w tym roku, więc przerobiłem. Całkiem spoko smakują z pomarańczami. Trochę jak Pad Thai, że łączę trzy smaki, kwaśny, słodki i słony, więc postanowiłem podać z makaronem tagliatelle.

Składniki:

- boczniaki
- sok pomarańczowy
- sól
- cynamon
- makaron



Wykonanie:

Boczniaki kroimy i podsmażamy. Dodajemy sok pomarańczowy, trochę cynamonu i soli. Redukujemy aż zgęstnieje i podajemy z makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz