Składniki:
- bakłażan
- czosnek
- cebula czerwona
- cytryna
- olej
- cebula czerwona
- cytryna
- olej
Wykonanie:
Bakłażana i czosnek owijamy w folię aluminiową i grillujemy aż zmięknie.
Z bakłażana wyciągamy łyżką miąższ, a czosnek wyciskamy. Mieszamy z olejem, sokiem z cytryny i pokrojoną w kostkę cebulą.

Z ceny jagody bakłażana, żeś się waść wytłumaczył. Ale czerwona cebula to już czyste burżujstwo! Zwłaszcza, że z czerwonego zagłębia! :-)
OdpowiedzUsuńDokopawszy :-) skupię się już na jagodzie.
Moi adwersarze "leżą już u mych stóp" gdyż najnowsze badania nad antocyjanami i polifenolami jasno wskazują: jeść kolorowe !
Znaczy skórka jagody bakłażana służy naszemu zdrowiu, i co by jeden z drugim nie wyartykułował RACJA PO MEJ STRONIE! :-)
Zatem i zdrowiej i oszczędniej (kolego zza DTŚ) ze "skórkom" :-)
Pies