wtorek, 8 listopada 2022

Buseot bokkeum

Sezon na prawdziwki się kończy, ale sezon na boczniaki będzie trwał jeszcze długo, tak jak długo wcześniej przed prawdziwkami się rozpoczął. Minusem jest to, że potrafią czasem rosnąć bardzo wysoko i wtedy bez kija nie podchodź, ale też na zwalonych pniach. W każdym razie w niedzielę nazbierałem trochę boczniaków i postanowiłem przyrządzić danie koreańskie. 

Składniki:

- boczniaki
- cebula
- czosnek
- marchewka
- sezam (opcjonalnie)


Wykonanie:

Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki, a marchewkę w cienkie paski lub trzemy na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem lekko podsmażamy. Dodajemy pokrojone w paski boczniaki.
Możemy posypać sezamem.

1 komentarz:

  1. Widzę, że pojawiło się trochę oszczędnych wersji dań koreańskich :)

    OdpowiedzUsuń