- Inspiracja numer 1: Przy okazji dnia podłużnej kanapki hoagie wyczaiłem, że jednym z równie dziwnych, co ciekawych kanapkowych połączeń jest banan z majonezem. Podobno w niektórych krajach ma on tyle samo zwolenników co u u nas ser żółty z dżemem lub szynka z ananasem :)
- Inspiracja numer 2: Hot-dog stał się najczęściej powtarzanym słowem w polityce, a co za tym idzie, rozpoczął karnawał memów, a z uwagi na to, że facebook stał się niedocenioną przez boomersów bronią do walki politycznej, ja jako posiadacz konta na takowym, jestem w tej kwestii zorientowany.
Co jeszcze jest fajnego w hot dogu? Że nie można się do niego przyczepić tak jak do innych rzeczy, pierwotnie robionych z takich, czy innych składników, a czepianie się, że w bułce nie ma parówki jest swoistym strzałem w kolano, gdzie pada argument o kiełbasce z psa. W ostateczności, jak już, albo jakimś cudem przegracie batalię, albo, co bardziej prawdopodobne, odpuścicie, możecie powiedzieć, że to nie jest hot-dog, czyli zwykła buła z tanim sosem, ze zmieloną mieszaniną wszelkich odpadków z rzeźni, uformowaną w cylindryczny kształt, w roli głównej, a haute-dog - podłużna bułka, również z sosem i czymś cylindrycznym w roli głównej, ale bardziej, i to mozecie zabić kolejnego gwoździa - sophisticated. Całość możecie skwitować młodzieżowym zarorane z tym, że tu w pełni zasłużone, bo zazwyczaj ten przymiotnik odczasownikowy jest synonimem słowa faulstart.
Wiem, że połączenie jest dziwne, ale przypomnę tylko, że jeden z bardziej znanych polskich sportowców, którego dokonania oglądaliście 20 lat temu, zawdzięcza swój sukces bułce z bananem :)
Wiem, że połączenie jest dziwne, ale przypomnę tylko, że jeden z bardziej znanych polskich sportowców, którego dokonania oglądaliście 20 lat temu, zawdzięcza swój sukces bułce z bananem :)
Składniki:
- podłużna bułka
- banan
- ogórki kiszone
- majonez
Wykonanie:
Banana obieramy i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku aż będzie rumiany.
Ogórka kiszonego kroimy w kostkę.
Kładziemy banana do bułki, przykrywamy majonezem i posypujemy pokrojonym ogórkiem.
Mi smakuje.
Banana obieramy i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku aż będzie rumiany.
Ogórka kiszonego kroimy w kostkę.
Kładziemy banana do bułki, przykrywamy majonezem i posypujemy pokrojonym ogórkiem.
Mi smakuje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz