Przepisy z filmu.
Racuchy jabłkowo-żołędziowo- ketchupowe
Składniki:
- jabłka
- mąka
- żołędzie
- ketchup
- soda oczyszczona
Wykonanie:
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w grube plastry i wykrajamy pestki.
Żołędzie obieramy, moczymy w wodzie z sodą oczyszczoną całą noc, suszymy, mielimy i dodajemy do mąki. Dodajemy trochę ketchupu i wody tak, aby powstało nam gęste, lejące się ciasto.
Moczymy w nim kawałki jabłek i smażymy na patelni.
Herbata pigwowo-malinowa
Składniki:
- liście malin
- owoce pigwowca
Wykonanie:
Owoce pigwowca kroimy w plasterki i suszymy razem z liśćmi maliny. Wrzucamy do kubka i zalewamy wrzącą wodą.
Ocet jabłkowy
Składniki:
- skórki od jabłek
- woda
Wykonanie:
Skórki ugniatamy w słoiku, zalewamy wodą i przykrywamy czymś co pozwoli na dopływ powietrza, ale nie pozwoli na dopływ much. Czekamy 10 dni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz