poniedziałek, 2 września 2013

Cukinia z grilla

Korzystając z sezonu zarówno od strony aury jak i dostępności produktów. Kolejna odsłona cukinii tym razem w wersji plenerowej. Do zjedzenia na kocu z winkiem np. czerwonym Celebro Argentina idealnym do dań grillowych https://www.facebook.com/KlubCelebro. Tylko jak daleko od miasta to ktoś będzie pokrzywdzony i go nie spróbuje :) Pogoda całkiem przyjemna, bo nie ma już upałów, przy jednoczesnym braku czynnika psującego jakim są opady :)

Składniki:
- cukinia
- olej
- czosnek
- zioła


Wykonanie:
Cukinie, najlepiej taką mniejszą, bo wtedy mamy ładne plasterki bez pestek kroimy i marynujemy w oleju z czosnkiem i przyprawami. Jak się trochę namoczy, to kładziemy na grilla. Da się ją jeść na surowo, także długo nie musimy czekać :)


1 komentarz: