środa, 4 maja 2011

"Risotto" portugalskie

Gdzieś to kiedyś znalazłem w jakimś programie podróżniczym. W związku z tym, ze chleb jest tam jadany prawie do wszystkiego, postanowili trochę poeksperymentować.
O sposobie zdobywania chleba pisałem już wcześniej. Od 1 kwietnia przepisy stające na przeszkodzie takiego pozyskiwania trochę się zaostrzyły, ale nic się nie stało, gdyż konsumenta to zaostrzenie nie dotyczy oraz zawsze można powołać  się na art. 7 ust. 3 tejże samej ustawy, który mówi:
Przepisu ust. 2 nie stosuje się do przekazywanych drukowanych materiałów reklamowych i informacyjnych, prezentów o małej wartości i próbek.

Składniki:
- chleb
- cebula
- czosnek
- czerwona fasola
Wykonanie:
 Czosnek i cebulę pokroić drobno i podsmażyć. Dodać pokrojony w kostkę chleb. Dolać trochę wody i odsączonej fasoli.

1 komentarz:

  1. Niesamowite! Bardzo mi się podoba pomysł...prosty a niecodzienny...zapisuję!

    OdpowiedzUsuń