środa, 12 stycznia 2011

Kluski kokosowe

Tropikalny akcent, kiedy już mamy dość śniegu:) Otwieramy mapę, przesuwamy palcem na Karaiby, puszczamy "Żar w tropikach" i wcinamy. Od razu cieplej :D

Składniki:
 - serek homogenizowany waniliowy
 - jajko
 - mąka
 - wiórki kokosowe
Do serka dodać jajko i dosypać tyle mąki, aby uzyskać jednolitą masę. Dosypać trochę wiórek i kłaść na wrzątku. Ciekawy efekt dałoby użycie serka ananasowego, ale waniliowy jest łatwiej dostępny.

7 komentarzy:

  1. ciekawy pomysł na szybki obiad, zapamiętam sobie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale fajne kluski ! Zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Eh, też bym takich zjadła :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zrobiłam, bardzo fajne :) do klusek podałam pokrojonego ananasa, który wcześniej skarmelizowałam na maśle i cukrze na patelni :) Na pewno powtórzę przepis.

    OdpowiedzUsuń