środa, 18 sierpnia 2010

Obwarzanki z kabaczka

Składniki:
 - kabaczek
 - jajko
 - bułka tarta
Wykonanie:
Kabaczka kroimy w plasterki i wykrajamy z każdego pestki. Panierujemy w jajku oraz bułce i smażymy. Dobre również w cieście.

10 komentarzy:

  1. Jak to ładnie zapętlone, zakręcone! :)

    Czy kabaczek to coś w rodzaju cukinii? Jeśli tak, to pewnie rzecz jest smakowita, choc ja bym czosnku odrobinę dała.

    OdpowiedzUsuń
  2. I jedno i drugie dyniowate, choć podobno cukinia delikatniejsza.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak ładnie wyglądają! Świetne ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. ale super to wyglada:) swietny pomysl:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Oczywiście ULA31 sierpnia 2010 18:56

    Jejku Ty wszędzie te jajka i jajka wrzucasz.
    Może być zamiast w jajku to w cieście i też pycha i przynajmniej nikt w klatce na drutach nie siedział z połamanymi rękami, powrastanymi paznokciami i pokaleczoną buzią :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Można jak są młode, ale wtedy to nie będą "obważanki" :)

    OdpowiedzUsuń
  7. OBWARZANKI, matoły...

    OdpowiedzUsuń
  8. Zakładając, że uwaga trafna, to sposób jej przedstawienia na poziomie drugiej części tej wypowiedzi. Mimo wszystko, dzięki.

    OdpowiedzUsuń