- ziemniaki
- cebula
- mąka
- jajko
- marchewka
- groszek
Ziemniaki ugotować, rozgnieść wymieszać z jajkiem i dodać trochę mąki oraz podsmażonej cebuli .Wyrobić ciasto, lepić kulki i smażyć. Marchewkę pokroić w kostkę i podgotować w małej ilości wody. Kiedy będzie miękka dodać groszku i zasmażoną mąkę.
fajnie wyglądają...;) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńdo słodkich pączków mnie ostatnio wcale nie ciagnie. ale ziemniaczane..
OdpowiedzUsuńooo ale pomysł! pierwsze widzę ziemniaczane
OdpowiedzUsuńfajne te pączki :) takie niebanalne...
OdpowiedzUsuńOj tam pączki.. pączki to by były jakby z mąką wymieszać ziemniaki i drożdżami jakoś... :)ale ładnie to wygląda niewątpliwie :)
OdpowiedzUsuńpolecam zamiast maki dodac troszke zółtego sera. pyszniutkie!!
OdpowiedzUsuńU nas to się nazywa krokiety i smaży się w głębokim tłuszczu, ale jasne, ze można na patelni też. Ser owszem, ale mąki też trzeba nieco dodać, żeby bardziej zwarte było!
OdpowiedzUsuńJadamy to z majonezem i keczupem albo sosem tatarskim. Może być dodatkiem do mięs, zamiast klusek.
Potrawa jest bosko pyszna i cholernie niezdrowa, ale kto by się tam przejmował ;)
W sam raz na tłusty czwartek, a tak na poważnie to ciekawa sprawa takie pączki ziemniaczane.
OdpowiedzUsuńA gdzie dodać cebulę.?
OdpowiedzUsuńDo ciasta, podsmażoną najlepiej. Jakoś pominąłem, dzięki za uwagę.
OdpowiedzUsuńkurcze fajny ten przepis. niby składniki wszystkim znane , ale w nowej odsłonie... wyglada kolorowo i apetycznie.
OdpowiedzUsuńdanie jest przepyszne
OdpowiedzUsuń