Dodałabym jeszcze nieco soli i cukru. Zwłaszcza jeśli jabłka nie są bardzo słodkie. (Jeśli bez dodatkowego cukru, to sól tym bardziej - podkreśla smak.) Generalnie fajna potrawa, lecz dobrze by było jeszcze wyjaśnić jak się kaszę jęczmienną gotuje. W końcu nie każdy wie. Nicole opisywała wczoraj gościa, który jajecznicy nie umiał zrobić, więc wszystko możliwe ;)
W sprawie Przypraw ( w tym soli i cukru) zostawiam wolne pole do popisu. Co do jajecznicy, to codziennie nas coś (ktoś) zaskakuje. Mnie ostatnio zaskoczyła osoba, która po przeżyciu ćwierci wieku dowiedziała się, że szczypiorek można wyhodować z cebuli, a potem i tak włożyła ją do ziemi do góry nogami:)
ale jestem ciekawa tego smaku z kaszką! świetny pomysł, który sprawdzę :)
OdpowiedzUsuńDodałabym jeszcze nieco soli i cukru. Zwłaszcza jeśli jabłka nie są bardzo słodkie. (Jeśli bez dodatkowego cukru, to sól tym bardziej - podkreśla smak.)
OdpowiedzUsuńGeneralnie fajna potrawa, lecz dobrze by było jeszcze wyjaśnić jak się kaszę jęczmienną gotuje. W końcu nie każdy wie. Nicole opisywała wczoraj gościa, który jajecznicy nie umiał zrobić, więc wszystko możliwe ;)
W sprawie Przypraw ( w tym soli i cukru) zostawiam wolne pole do popisu.
OdpowiedzUsuńCo do jajecznicy, to codziennie nas coś (ktoś) zaskakuje. Mnie ostatnio zaskoczyła osoba, która po przeżyciu ćwierci wieku dowiedziała się, że szczypiorek można wyhodować z cebuli, a potem i tak włożyła ją do ziemi do góry nogami:)
chyba nigdy nie jadłam jęczmiennej kaszy na słodko. a lubię ją bardzo.
OdpowiedzUsuń