środa, 5 maja 2010

Kasza z jabłkami

Równie delikatna w smaku, żeby można było ją podać z owocami.

Składniki:
- kasza jęczmienna
- jabłka
Wykonanie:
Kaszę jęczmienną gotujemy. Mieszamy ze starkowanymi jabłkami i wkładamy do foremki. Posypujemy bułką tartą i zapiekamy.

4 komentarze:

  1. ale jestem ciekawa tego smaku z kaszką! świetny pomysł, który sprawdzę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dodałabym jeszcze nieco soli i cukru. Zwłaszcza jeśli jabłka nie są bardzo słodkie. (Jeśli bez dodatkowego cukru, to sól tym bardziej - podkreśla smak.)
    Generalnie fajna potrawa, lecz dobrze by było jeszcze wyjaśnić jak się kaszę jęczmienną gotuje. W końcu nie każdy wie. Nicole opisywała wczoraj gościa, który jajecznicy nie umiał zrobić, więc wszystko możliwe ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. W sprawie Przypraw ( w tym soli i cukru) zostawiam wolne pole do popisu.
    Co do jajecznicy, to codziennie nas coś (ktoś) zaskakuje. Mnie ostatnio zaskoczyła osoba, która po przeżyciu ćwierci wieku dowiedziała się, że szczypiorek można wyhodować z cebuli, a potem i tak włożyła ją do ziemi do góry nogami:)

    OdpowiedzUsuń
  4. chyba nigdy nie jadłam jęczmiennej kaszy na słodko. a lubię ją bardzo.

    OdpowiedzUsuń