czwartek, 15 października 2009

Naleśniki hot-dog

Składniki:
ciasto
- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- 2 jajka lub łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki oleju
nadzienie

- parówki
- musztarda
- ketchup
Wykonanie:
Składniki na ciasto dokładnie mieszamy i smażymy naleśniki. Wkładamy parówkę, zawijamy w rulon i polewamy ketchupem lub musztardą.

2 komentarze:

  1. mozna kupic gotowe ciasto francuskie i zawiniac w nie parowki:) w srodku ketchup albo musztarda i gotowe !

    OdpowiedzUsuń
  2. O wiele lepsze będą gdy - do środka nalesnika włożymy pół parowki, dwa cieniutkie paski ogorka kiszonego, odrobinę papryki marynowanej i ciut ciut żółtego sera. Teraz to delikatnie zawijamy z czterech stron, tak żeby nic nie wystawało ze srodka i panierujemy w jajku i bułce i smażymy na rumiano a podajemy polane keczupem. Obok na talerzu nie zaszkodzi jakaś prosta surówka. W ten sposób danie jest smaczniejsze, lepiej się nim mozna najeść i ladniej wygląda. A przy tych cieniutkich plasterkach do środka i obtoczeniu w panierce koszt dania wzrasta naprawdę niewiele. Samcznego :)

    OdpowiedzUsuń