środa, 15 maja 2013

Placki à la Niesiołowski

Nie sądziłem, ze kiedyś jakikolwiek polityk będzie dla mnie inspiracją, a tu proszę. Szkoda, że wypowiadający się w tak niechlubny sposób. Może jednak ma racje i szczaw, zwłaszcza ten z nasypu, jest receptą na kryzys. Oceńcie sami :)

Składniki:
 - szczaw z nasypu (można dodać jeszcze trawy, założę się, że zarówno pomysłodawca jak i jemu podobni pochwaliliby ten pomysł)
 - mąka
 - woda


Wykonanie:
Szczaw zmielić/poszatkować. Dodać mąki i wody, i wymieszać aby powstało gęste ciasto. Kłaść małe lub większe placki na patelni i smażyć. Idealne z kompotem z mirabelek.


Polskie przysmaki z mąki i ziemniakówZielnik Kuchenny 2013

5 komentarzy:

  1. Placki ze szczawiem?
    No proszę....można? Można!
    Super pomysł!
    Dziękuję za udział w mojej akcji.
    Pozdrawiam,
    Moje Kulinarne Rozterki

    OdpowiedzUsuń
  2. a to piękny pomysł, żeby tylko jeszcze mąkę skadś wziąć... bo tu tylko szczaw na nasypach!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z banku żywności albo najlepiej z rezerw :)

      Usuń
  3. ha ha ha! bardzo się ubawiłam! :)
    placków może spróbuję, nie bardzo wyobrażam sobie ich smak....

    OdpowiedzUsuń
  4. dzieciom Niesia trzeba dać szczawiu :) a wszystkim innym polecam dania na grilla http://www.zgrilla.pl/kielbasa-z-grilla-w-piwie/

    OdpowiedzUsuń