Przepis zdobyłem od kolegi z Białorusi, dzięki któremu od czasu do czasu mogę spróbować trochę egzotyki jak kiszona morska kapusta:) Cały czas jeszcze czekam na prawdziwy mak, ale pewnie sam sobie go przywiozę :)Złamanie konwencji bigosu jako dania złożonego z kapusty.
Składniki
- cebula
- marchewka
- jabłko
- ocet (opcjonalnie)
Składniki
- cebula
- marchewka
- jabłko
- ocet (opcjonalnie)
Przy okazji chciałbym zaprosić wszystkich do konkursu, gdzie dzięki sponsorowi jakim jest sklep http://www.przepisychinskie.pl/ można wygrać całkiem ciekawe nagrody. Serdecznie zapraszam do udziału!
Wykonanie:
Cebulę kroimy w półplasterki, marchewkę trzemy na grubych oczkach a jabłka w kostkę. Cebulę i marchew dusimy i kiedy trochę zmięknie dodajemy jabłek. Jeśli są mało kwaśne to regulujemy smak odrobiną octu.
Jadłam będąc w Mińsku :-) wspominam jako coś wspaniałego :P dzięki za przypomnienie tego smaku, jutro pojawi się na moim talerzu :)
OdpowiedzUsuńcebulę bardzo lubię i w mojej kuchni stosuje ją bardzo często myślę,że "zbezczeszczę" bigos cebulą przy najbliższej okazji:D
OdpowiedzUsuńI dobrze! W kuchni nie ma świętości.
UsuńCoś dla mnie! Wygląda naprawdę smacznie.
OdpowiedzUsuńWyglada fantastycznie, smakuje pewnie rownie dobrze =)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńUsunięty ze względu na to, że komentarz nie odnosił się do wpisu, a miał na celu tylko chamskie wrzucenie linka do podejrzanej strony.
Usuń