środa, 15 września 2010

Węgierskie jadło

Ugotowane na szybko na imprezie w wielkim garze mającym zapewnić posiłek dla wszystkich zgromadzonych. Zdjęcie równie szybkie bo z telefonu komórkowego. Garnek pochlapany jak to w czasie piwkowania :) Aha i oczywiście pieprz kajeński dodaje pikanterii relacjom międzyludzkim. ;)

Składniki:
 - cebula
 - słodka papryka
 - ziemniaki
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodać słodkiej papryki i zasmażyć razem. Dodać pokrojonych w kostkę ziemniaków i dolać taką ilość wody, która ledwo zakryje warzywa. Dusić i sukcesywnie dodawać małe ilości wody jeśli ubędzie.

7 komentarzy:

  1. skads znam tą kuchnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też skądś znam, ale myślę że bym się jednak nie skusiła:P Chyba się starzeję.

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawa jestem smaku tego jadła :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Cóż, jest bardzo prosty sposób, aby się przekonać :)

    OdpowiedzUsuń
  5. no ciekawe ciekawe lubię takie smaki..;) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. wygląda jakby ktoś zwymiotował do garnka

    OdpowiedzUsuń
  7. Tak, to jest jak się zawsze dostaje wszystko ładnie podane na talerzu :)

    http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/24/aa/31/gulash.jpg
    http://www.gotujmy.pl/ri/48249_powidla-z-wegierek-z-pomarancza_0_1.jpg

    OdpowiedzUsuń