środa, 18 listopada 2009

Łazanki z kapustą

Składniki:
- łazanki
- kapusta kiszona
- cebula
- grzyby
Wykonanie:
Łazanki ugotować. Pokrojone cebule i grzyby podsmażyć. Dodać pokrojonej kapusty kiszonej. Wymieszać z łazankami.

4 komentarze:

  1. na koniec najlepiej wszytsko ze soba podsmazyc. mozna dodac jak ktos lubi i ma czosnku lub kminku. zarcie palce lizac polecam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Co nie zmienia faktu że akurat te łazanki wyglądają okropnie!! Normalnie jakby ktoś zwymiotował na talerz...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, zazwyczaj są w kształcie serduszek, we wszystkich kolorach tęczy, z fosforyzującą kapustą :)

      Usuń
  3. Może ciut słabo zhomogenizowane, ale podobne do innych.
    Oszacowałem optykę. Mnie rażą 4 "oszpetniki" bo keczup do tego dania jak "wół do karety"!
    Przepis banalnie pospolity. Najczęściej robię nie z surową kiszoną, lecz podsmażaną (ale łazanki w końcowej fazie) kapustą. Warianty przyprawowe zmienne, ale pieprz czarny zawsze!
    Pieczarki są dostępne cały rok (nawet już pokrojone) ja jednak wolę leśne suszone lub czasem w sezonie świeże.
    Odmiany smakowe.
    A to zależy, co "zalega" w lodówce, bo czasem próbuję i aż się dziwię, że to wcale nie jest złe! Szczególnie zaś wersje per usum meum :-) czyli hot/extra hot, ale żeby grzyby były wyczuwalne :-)
    Pies

    OdpowiedzUsuń