Pierwsze skojarzenia z Amiszami, to konne bryczki w kraju, gdzie samochód jest Sacrum, brak prądu, holenderskie brody, epidemia polio, choroby genetyczne, walka z systemem prawnym USA i surowy religijny styl życia, ewentualnie teledysk Yankowica "Amish Paradise".
Były nawet próby założenia takiej społeczności w Polsce, ale religia w naszym kraju ma rolę głównie tożsamościową i takie poświęcenie dla naszych rodaków, to już za dużo.
Pamiętajmy, że społeczność co do zasady żyje z płodów rolnych i z uprawiania ziemi, a co za tym idzie ich kuchnia musi być dostosowana do tych warunków.
Danie jest równie proste co ich styl życia, ale jednak smaczne. Danie jest bardzo ważnym elementem wspólnoty i uczestniczy w obchodach uroczystości.
Niektórzy twierdzą, że zostało wymyślone, aby dzieci przekonały się do cebuli, która jest dużo smaczniejsza po podsmażeniu niż na surowo.
Niektórzy twierdzą, że zostało wymyślone, aby dzieci przekonały się do cebuli, która jest dużo smaczniejsza po podsmażeniu niż na surowo.
Składniki:
- cebula
- mąka
- woda
- mąka
- woda
Wykonanie:
Cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy z mąką i dodajemy trochę wody, aby nam się wszystko skleiło.
Konsystencja ciasta powinna być lejąca.
Kładziemy placki z ciasta na patelni i smażymy.
Konsystencja ciasta powinna być lejąca.
Kładziemy placki z ciasta na patelni i smażymy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz