środa, 10 marca 2010

Jajka w sosie musztardowym

Podane jak nakazują trendy w restauracjach. Sos osobno, aby nie ukrywał ewentualnego zepsucia produktów:)
Jeśli ktoś się zastanawiał czy obieranie jajek metodą "na wydmuch" działa, oto dowody:)

Składniki:
- jajka
- cebula
- mąka
- słoiczek musztardy
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo i przekroić na połówki. Cebulę zetrzeć na tarce i podsmażyć. Oprószyć mąką wymieszać i stopniowo dolewać wody. Dodać musztardę i polewać jajka.

8 komentarzy:

  1. wyglada pysznie ;]

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglada to jak jadra i penis z ktorego wyciekla sperma

    OdpowiedzUsuń
  3. Czyli nie tylko mnie skojarzyło się to z genitaliami (wizualnie) męskimi?
    W każdym bądź razie jajka z sosem musztardowym pamiętam ze szkolnej stołówki i pamiętam, ze strasznie to wtedy lubiłam. Teraz jajek nie jadam, ale sos musztardowy chętnie sobie zrobię i poleje nim coś :))
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja bym ten sos na bulionie jednak zrobiła, albo na porządnym wywarze i dodała śmietany łyżeczkę. No i - jak musztardowy to cebula niepotrzebna ;/
    Układ dania na talerzu też mi się z męskimi wdziękami kojarzy - podejrzewam, że autor chciał w ten sposób wzbudzić naszą ciekawość ;) Miewałam już bardziej zdatne do tego celu (anatomicznie) marchewki :D Ta jest jakaś chuda i kanciasta :D :D :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Tez mi sie kojarzy jednoznacznie kojarzy uklad na talezu. Zgadzam sie tez z Muscat, ze ten sos jednak na bulionie i maścle,i bez cebuli, ale ze smietana bedzie lepszy.

    OdpowiedzUsuń
  6. Najlepsze inspiracje czerpane są z natury ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię jaja w sosie musztardowym.W moich stronach nazywa się go szarym sosem. Muszę jednak stwierdzić, że Twoja aranżacja tej prostej potrawy jest obrzydliwie perwersyjna.Fuj !

    OdpowiedzUsuń
  8. boski blog ;)
    szkoda ze nie moge jesc tych wszystkich pysznosci bo gruba bym byla jak prosiak :)
    ale uwielbiam takie zarelko :)

    OdpowiedzUsuń