niedziela, 1 listopada 2009

Stroganow

Składniki:
- parówki
- cebula
- koncentrat pomidorowy
- łyżka mąki ziemniaczanej
- grzyby
Wykonanie:
Parówki pokroić w paski. Cebulę podsmażyć z grzybami i dodać parówki. Dolać koncentratu z wodą i gotować. Zagęścić rozpuszczoną w wodzie mąką ziemniaczaną.

2 komentarze:

  1. Po pierwsze nie stroganow a Strogonow jesli już. Po drugie to nawet koło strogonowa nie leżało. W strogonowie to są dwa rodzaje miesa, sa pieczarki ogoreczek, masa innych dodadków, smietana a nie tanie parówki. i jeszcze te ziemniaki i to infantylne przybranie. Coś okropnego.

    OdpowiedzUsuń
  2. Co do nazwy. Polecam lekturę:
    http://obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=122
    Można się nie zgodzić, ale w ostatecznym rozrachunku wyjdzie pewnie na to, że obie formy są poprawne.
    Co do dodatków. Jest to forma kryzysowa :) a co do ilości składników to jak każde danie podlega różnym wariacjom. Tak jakby wykłócać się o to, że w pizzy powinny być szparagi.

    OdpowiedzUsuń