sobota, 10 października 2009

Bigos z kiszonej kapusty

Niektórzy twierdzą, że można go zrobić z każdych warzyw, nie tylko kapusty. Nie mam zamiaru się z nimi kłócić, ale jestem tradycjonalistą:)


Składniki:
- kapusta kiszona
- parówki lub inne tanie kiełbasy
- koncentrat pomidorowy
Wykonanie:
Kapustę pokroić i ugotować. Dodać koncentrat pomidorowy i pokrojone w plasterki kiełbasy.

4 komentarze:

  1. na zdjęciu nie jest bigos z kiełbasą tylko normalny prawdziwy bigos staropolski

    OdpowiedzUsuń
  2. Po dodaniu, oprócz kiełbasy, ścinków mięsa, które nam zostały z poprzednich obiadów, bigos upgrade-uje na bigos staropolski.

    OdpowiedzUsuń
  3. ktos chyba na odwal sie napisał ten pszepis .troche parówk albo jakiejs kiełbasy smiech na sali a przyprawy a wino czerwone .ten przepis i to wykonanie to jakas masakra

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zalecam:
      1. Zapoznanie się z nazwą i tematyką strony co powinno wyjaśnić kwestie wina.
      2. Przeczytanie informacji w lewym górnym rogu, co powinno wyjaśnić dlaczego nie zamieściłem przypraw w pRZepisie.
      3. W sytuacji kiedy zarzuca się komuś brak staranności napisanie starannie komentarza zachowując zasady interpunkcji i ortografii.

      Usuń