tag:blogger.com,1999:blog-6827664103206245970.post5560840327950789094..comments2024-02-24T14:51:56.830+01:00Comments on Kryzysowa Książka Kucharska: Bigos ze słodkiej kapusty z pęczakiemkryzysowy kucharzhttp://www.blogger.com/profile/00312581985209294720noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6827664103206245970.post-6413045721551685582010-05-20T09:50:46.984+02:002010-05-20T09:50:46.984+02:00młodą kapustę z marchewką i koperkiem uwielbiam. n...młodą kapustę z marchewką i koperkiem uwielbiam. nigdy jednak nie łączyło się jej w moim domu z kaszą, ciekawie..asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6827664103206245970.post-54403936878733470262010-05-20T06:07:07.532+02:002010-05-20T06:07:07.532+02:00Wymieszałem, widać nierówno :) Koperek uznaję za p...Wymieszałem, widać nierówno :) Koperek uznaję za przyprawę i to taką bez którego mogłoby się to danie obejść. W związku z tym, zgodnie z ideą tych przepisów, pominąłem. One z założenia nie są super dokładne, ale chyba się powtarzam :) <br />Tłuszcz również uznałem za zbędny. Pęczaku nie moczę, ale faktycznie, robiąc to szybciej by się ugotował.<br />Co do bigosu i zawartości mięsa to zdania są podzielone ;)kryzysowy kucharzhttps://www.blogger.com/profile/00312581985209294720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6827664103206245970.post-20294763715166209712010-05-20T00:09:42.155+02:002010-05-20T00:09:42.155+02:00Kapucha na Twoim zdjęciu wygląda na wyłożoną NA ka...Kapucha na Twoim zdjęciu wygląda na wyłożoną NA kaszę, a nie wymieszaną z nią. Nie uprościłeś zanadto tego przepisu?<br />I coś tam jeszcze jest ciemnozielonego, czy to koperek? No i jakiś tłuszcz by się przydał, co? ;)<br />Olej, czy smalec? A może słonina?<br /><br />Ja już abstrahuję od tego, że ugotowana kapusta to jeszcze nie bigos, który przecież jest potrawą mięsną... ;)<br /><br />Znowu Cię poprawiam; Ty mnie chyba znielubisz ;)<br />Mam nadzieję, że nie, tylko nam tu dokładniej te przepisy wykładaj!<br /><br />I jeszcze kwestia techniczna, bo tego nie wiem po prostu: czy nie trzeba pęczaku trochę moczyć przed gotowaniem?Muscathttps://www.blogger.com/profile/13725389760432729136noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6827664103206245970.post-17958999943963769862010-05-19T20:01:10.279+02:002010-05-19T20:01:10.279+02:00taką kapustkę uwielbiam pod każdą postacią! rewela...taką kapustkę uwielbiam pod każdą postacią! rewelacja!Paulahttps://www.blogger.com/profile/05411407173763775352noreply@blogger.com